Utenfor er hundene

«Jeg hørte bilen før jeg så den. Jeg rakk så vidt å snu meg rundt. En bil kom rett mot meg uten tegn til å svinge av. Et sekund eller to stod jeg som lamslått. Så reagerte jeg intuitivt og kastet meg til siden. Bilen strøk forbi meg så nær at jeg merket vinddraget idet den passerte.»

 

Det er bare med nød og neppe Veum unngår å bli drept. Dette får ham til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i en overgrepssak der Veum selv i en kort periode var feilaktig siktet, har omkommet på en måte som politiet har lagt til side som ulykker. Veum får nå mistanke om at dette kan være noe langt mer alvorlig enn tilfeldige dødsulykker. I så fall står han kanskje selv på den samme dødslisten …

 

Med frykt for eget liv som drivkraft setter Veum i gang med å nøste opp blant gjerningsmenn og ofre i den gamle saken. Et nytt dødsfall forsterker hans mistanker, og etterforskningen bringer ham på sporet av nye brutale ugjerninger og en ukjent hevner der ute i mørket.

 

Anmelderne skriver:

terningkast5_logo

"Gjennom sine bøker er Gunnar Staalesen den forfatteren som mest konsekvent kombinerer samfunnskritikk og kriminallitteratur i Norge. (…) Utenfor er hundene er på alle måter en umiskjennelig Gunnar Staalesen-roman med distinkt særpreg og karakter." (Gro Jørstad Nilsen i Bergens Tidende.)

 

Fakta

Utgivelsesdato: 2018

Sjanger: Kriminalroman